BioMed Ultra3 SHR IPL+SHR+E-Light Gép szupergyors tartós szőrtelenítés

Az SHR (szuper gyors szőrtelenítés) a legújabb és leghatékonyabb szőrtelenítő kezelés, mely ötvözi az IPL és a lézer technológia előnyeit. Ennek köszönhetően fájdalommentesen és gyorsan szabadulhat meg a szőrszálaktól akár nyáron is.

Milyen előnyei vannak az SHR technológiának más szőrtelenítő kezelésekkel szemben?

Image
  • IPL és lézer előnyeit egyesíti
  • rendkívül hatékony, mind az anagén mind a katagén szakban lévő szőrszálakra is hatnak
  • csak 50%ban kromofórája a melanin, a többi 50%-ban az energiát bőrön és melanocytákon keresztül vezeti a szőrtüszőhöz
  • kiemelkedően gyors kezelések
  • az „in motion” technológiának köszönhetően nagy terület kezelhető precízen anélkül, hogy kimaradna kezeletlen terület
  • kevesebb fájdalom, kellemetlenség a lézer és a hagyományos IPL-hez és a lézeres kezelésekhez képest
  • biztonságos
  • világosabb szőrszálak is kezelhetőek, melyeket lézerrel és IPL kezelésekkel sem lehet eltávolítani
  • nyáron és barna bőrön is alkalmazható

Mi az SHR kezelés fizikai háttere?

Ami a technológiát különlegessé teszi, az a magas pulzus ismétlődés alacsony energia segítségével. Ahelyett, hogy egyszerűen nagy erősséggel levillantanánk a kezelni kívánt szőrszálakat, a technológia a szőrtüszőket fokozatosan melegíti fel úgy, hogy semmilyen kellemetlen érzés nem társul hozzá. Maximum hatékonyságot érhetünk el a bőrfelszín sérülése nélkül. Az SHR technológia ezt a fokozatos kezelési módot kombinálja a hűtő mechanizmussal, így a kezelés valóban kényelmes és maximálisan hatékony. Nem szükséges fájdalomcsillapítás.

Az SHR az In-motion technológiát alkalmazza, mely folyamatos kezelőfej mozgatást jelent. A kezelőfejet nem egymás után helyezzük át a bőrfelületről bőrfelületre, hanem egyenletesen és lassan húzzuk, így gyorsabb és kényelmesebb a kezelés. Az In-Motion technológia segítségével kiküszöbölhetjük a gyakran előforduló kezelések után megjelenő kihagyott, foltosan szőrmentes területeket, hiszen a kezelőfej folyamatos húzásával nem lesznek véletlenül kihagyott részek, valamint a kezelés nagyon gyorsan elvégezhető.

Az AFT (Advanced Fluorescence Technology) alacsony és egyenletes energiakimenetet biztosít, pontosan szabályozott módon. A 950-1200nm-es hullámhosszok ki vannak vágva, mivel itt a bőr víztartalma válik domináns elnyelővé, ez pedig kényelmetlenségeket okoz a bőrben. Mivel cél, hogy a szőrtelenítési folyamat közben a szőrtüszőbe jusson a fény, és a víz ne nyelje el a besugárzott energiát, ezeknek a hullámhosszoknak a levágása biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a kezeléseket.

Az 1-10 Hz közötti frekvencia szupergyors villanássorozatot hoz létre.

A tartós szőrtelenítésnek ez a módja szinte teljesen fájdalommentes. Amennyiben olyan testrészen alkalmazzuk, amelyet sok szőr fed le, érezhető a fény pulzálása és némi melegség. Az enyhe csípő és kellemetlen érzés, mely a lézer és az IPL kezelés során érzékelhető, az SHR módszer használatánál nem jelentkezik.

Mint más tartós szőrtelenítő módszereknél, az SHR-nél is alkalmazni kell vékony réteg kontakt gélt, ennek segítségével a kezelt területet hűthetjük. Az SHR módszert alkalmazhatjuk a test minden részén, kivéve a szem közvetlen környezetét.

Milyen szőr és bőrtípus kezelhető az SHR technológiával?

Más lézeres és IPL szőrtelenítési módszerekkel szemben nagy előnye az SHR technológiának, hogy a szőr- és bőrszín nem játszik olyan jelentős szerepet. Amíg a régebbi módszereknél a világos bőr és a sötétebb szőrszín volt szükséges a sikeres kezeléshez, az SHR módszernél nem ilyen szigorú a szabály.

Persze a legjobb eredmény a világos bőr és sötét szőrszín kombináción lesz, azonban az SHR technológia nem csupán a melanin szinttől függ, hanem ugyanannyira az őssejt protein tartalmától is.  Emiatt nem jelenthet akkora nehézséget a sötétebb típusú bőr és világosabb szőrszínű embereknél a kezelés.

Mi a különbség a technológiák között?

A hagyományos lézer vagy IPL technológiák rövid impulzusokat alkalmaznak, melyek megközelítőleg 2-300 milliszekundumosak, és óriási mértékű energiát (12-120 Joule) adnak le egy négyzetcentiméteren.

Az energia a szőrszálon keresztül annak gyökerébe hatol a melanin (pigment) tartalom segítségével, ahol a hőfok elérheti a 65-72°C-ot is. A bőrnek és a vörös vérsejteknek azonos felszívási tényezőjük van, mint a melaninnak, ezért elnyeli a magas energia szintű lézer és IPL által generált hőt.

Az SHR technológia a melanint részben használja fel (50 %-ban). A hagyományos eszközök nem használnak SHR technológiát, csupán szállítják az energiát a melanin tartalmon keresztül a szőrtüszőbe. Az SHR finoman szállítja az energiát a bőrön, és a melaninon keresztül a szőrtüszőhöz.

A kutatások azt mutatják, hogy a lassú, azonban hosszantartó melegítési folyamat jelentősen hatásosabb a tartós szőrtelenítésben, mint a magas és rövid energiaszintű folyamatok. Ezért amikor az SHR eszköz áthalad a szöveten 6-10 X, alkalmazzunk alacsony energiaszintet, azonban magas számú ismétlődést (10 Hz-ig, 10x/sec) a hagyományos módszer (magas energia impulzusok) helyett.

Így a szőr melaninja, ahogy az őssejt szövetei, alacsony energiával melegszenek fel, lassú mozdulatok segítségével hosszabb periódusokon át (90 sec), kellemes hőfokon (45°C). Az SHR módszer sikeres kezelési mód lehet a világosabb szőrszálon, hiszen a szőrszál pigment tartalma csupán másodlagos.

Image

Mely területeket kezelhetjük?

A test bármely részén levő területet lehet kezelni. Azonban a teljes testtáj kezelés előtt egy kisebb területen tesztelést végzünk el.

Hány kezelés szükséges?

Mostanáig a szőrszálakat csak a növekedési fázis (anagén) alatt lehetett kezelni. Az SHR módszerrel a telogén fázisban lévő szőrszálakat is lehet kezelni. A tartós szőrtelenséghez megközelítőleg 6-8 kezelés szükséges.

Az egész kezeléssorozat alatt csak borotválni lehet a kezelt területet. A kezelést csak 3-4 mm-es szőrszálak esetén lehet elvégezni! Ez a harmadik kezelés után már nem lesz kényelmetlen, a szőrzet jelentős csökkenése miatt.

Mennyi időnek kell eltelnie két kezelés között?

Két kezelés között eleinte 6-8 hétnek kell eltelnie, majd ritkábban szükséges elvégezni a kezeléseket.

Milyen eredmények várhatóak?

A legtöbb vendég már az első kezelés után tapasztalja a szőrszálak egy részének kihullását. 3 kezelést követően a szőrszálak nagy része kihullik és már jelentősen ritkul a szőrzet. A tartós szőrtelenítés 5-8 évre biztosít szőrmentességet, de évente 1-2 fenntartó kezeléssel örökre szőrmentesek maradhatunk.

A kezeléssorozatnak legalább 1 évre el kell nyúlnia, a szőr biológiai növekedési ciklusai miatt, hogy az alvó fázisban lévő szőrtüszők is kezelve legyenek.

Rendelési idő

Előzetes bejelentkezés minden esetben szükséges!

Hétfő: zárva

Kedd: 9:00 - 17:00

Szerda:  9:00 - 17:00

Csütörtök: 12:00 – 18:00

Péntek: 9:00 – 16:00

Kérjen időpontot

Hívjon Minket

06 20 284 51 84

DermaMedical

Kérjen időpontot

Rólunk mondták

Image