A fiatalosabb megjelenés érdekében nem csak az elvesztett volument kell pótolnunk, hanem olyan anyagokat kell használnunk, amelyek hatékonyan utánozzák az elvesztett szövetek összetételét. Töltőanyaggal egyszerűen pótolható az elveszett zsír és kötőszövet. Ahogy az arcunk öregszik, a szemgödrünk és az orrunk egyre nagyobb lesz, míg az álkapcsunk összemegy. Az idősebb embereknek egyre táskásabb lesz a szemük és megnyúlik a felső ajkuk, ezzel egy időben az álkapocs vonala eltűnik.

Ha időben elkezdjük ezeknek a hiányoknak a pótlását, akkor le tudjuk lassítani az öregedés folyamatát, illetve ha már kialakultak a szarkalábak, ráncok, ezeknek a bőr tökéletlenségeknek a feltöltésével sokat lehet javítani a megjelenésen, amivel bárki fiatalabbnak és szebbnek érezheti magát, ezáltal az önbizalma is jelentősen javulhat.

A DermaMedical Bőrgyógyászati és Orvos-Esztétikai Központban olyan ránctalanító és ráncfeltöltő kezeléseket végzünk, amelyek segítenek eltüntetni az öregedés jeleit, megőrizni és visszaadni a fiatalos megjelenést a természetes hatás megőrzése mellett. Az arcfiatalító kezeléseink során alkalmazunk különféle töltőanyagokat, botulinumtoxint (BOTOX), bioszálas (Fine Thread Contour Therapy) kezelést, orvosi peelingeket  is egyaránt. A kezelési mód megválasztása egyénre szabottan történik, néha a fenti kezelési eljárásokat kombináljuk is.

Milyen ránctípusok vannak?

Az University Hospital of Liege, Belgium kutatói, négy egymástól jól elkülöníthető ránctípust írtak le, melyeket az International Journal of Cosmetic Science-ben publikáltak.

 

Atrófiás, gyűrődéses ráncok: finom ráncok, amelyek többnyire párhuzamosak egymással. A test különböző helyein fordulhatnak elő, és a bőr keresztirányú megfeszítésével (leginkább a test helyzetének változtatásakor) eltűnnek. Ezek a ráncok a bőr rugalmasságának elvesztéséhez köthetőek, ami a kollagén hiányára utal. A naptejek és megfelelő arcápoló készítmények rendszeres használata segít ezek kialakulását megelőzni.

Tartós, rugalmas ráncok: elsősorban a napnak kitett területeken alakulnak ki ezek az idővel egyre nagyobb számban megjelenő, és jobban látható állandó ráncok. A leggyakrabban a felső ajak, az orcák és a nyak hátulján fordulnak elő. Mivel egyre inkább feltűnőek, ezért a leginkább zavaró ráncok. A megelőzés szempontjából fontos a napnak kitett bőrterületek védelme, valamint dohányzás esetén annak elhagyása. A ráncok eltüntetésére a különféle hialuronsavas töltőanyagokat használjuk.

Dinamikus, arckifejező ráncok: ezeket gyakran nevető ráncoknak vagy szarkalábnak is hívják, amelyek általában valamilyen érzelemhez köthető arckifejezés hatására alakulnak ki. Idővel egyre több lesz belőlük és egyre markánsabban jelennek meg. A napszemüvegek rendszeres használatával, valamint megfelelő hidratáló krémekkel jelentősen csökkenthetjük a ráncok kialakulását, és tarthatjuk bőrünket egészségesebben is. Ezek azok a ráncok, amelyek a legjobban reagálnak a BOTOX kezelésre.

Gravitációs megereszkedés következtében kialakult ráncok: az idő előrehaladásával a bőrünkben lévő bőrfeszesítő kollagén mennyisége és a bőr rugalmassága csökken, a gravitáció hatására pedig az súlyából adódóan megereszkedik. Noha azt gondolhatnánk, hogy volumenéből adódóan a vastagabb bőrön több gravitációs ránc található, ennek ellenére a vékonyabb arcú emberek esetében e ráncok markánsabban jelennek meg. Kezelésükre egyrészt a bőr alatti kollagén szintézisét is elindító, így a bőr feszességét is fokozó bioszálas kontúrozás jön szóba akár önmagában, akár hialuronsavas volumenpótlással kombinálva.

 

Milyen feltöltő anyagokat használunk?

A ráncfeltöltő anyagok olyan gél állapotú volumenizáló hatású készítmények, amelyeket a bőrbe injektálva képesek pótolni és helyreállítani az arc formáját. A komplex, bonyolult és drága sebészeti beavatkozásokkal ellentétben a töltőanyagok alkalmazásával egyszerűbben és olcsóbban lehet elérni a fiatalos külsőt gyakorlatilag gyógyulási idő nélkül. Ráncfeltöltésre, volumenpótlásra, ajaknagyobbításra leggyakrabban hialuronsavas töltőanyagokat használunk. A hialuronsav olyan 100% -ig felszívódó természetes anyag, ami az emberi bőr alapvető alkotóeleme. A bőrben vizet köt meg, így biztosítva annak hidratáltságát, tónusát, rugalmasságát és puhaságát. Idővel a mennyisége természetes módon csökken, ezért alakulnak ki a ráncok, vékonyodik el a bőr és válik szárazabbá.

 

Milyen beavatkozásokra használhatjuk a feltöltő anyagokat?

-ráncfeltöltés, ránctalanítás

-volumenpótlás, arclifting

-arckontúrozás

-ajaktöltés, ajakhidratálás

-kézfej fiatalítás

 

Milyen típusú töltőanyagok használunk a kezelések során?

Napjainkban több féle ráncfeltöltő anyag áll a rendelkezésre, ezeket személyre szabottan, a helyreállítandó problémának megfelelően választjuk ki.

 

Kollagén-alapú töltőanyag

Hialuronsavas töltőanyagok

Calcium-hydroxylapatitot tartalmazó töltőanyag

 

Rendszeresen nyomon követjük a nemzetközi trendeket, és mindig a legjobb minőségű termékeket használjuk.

 

Hogyan történik a ráncfeltöltés és arcfeltöltés?

A ráncfeltöltést képzett, speciális vizsgával rendelkező szakorvos végezheti kizárólag. Ez esetben viszonylag egyszerű, biztonságos eljárás. Először a bőrfelszínt érzéstelenítjük kombinált érzéstelenítő krém alkalmazásával kb. 20-30 percen át, így az apró tűszúrások okozta fájdalmat minimálisra csökkentjük. Vannak olyan töltőanyagok, melyek gyárilag lidocain oldatot tartalmaznak, ebben az esetben nem szükséges a kezelt bőrfelszín érzéstelenítése. Megfelelő bőrfertőtlenítést követően a töltőanyagokat különböző technikával juttatjuk a bőr alá vékony tű vagy kanül segítségével.

 

Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés?

Függ a kezelt terület nagyságától. Egy egész arc kezelése feltöltő anyaggal kb. 45-60 perc.

 

Milyen esetleges mellékhatások fordulnak elő a feltöltő kezelés során vagy utána?

A kezelés szakavatott orvos kezében biztonságos eljárás, ennek ellenére kis számban előfordulhatnak komplikációk, amelyek többsége átmeneti és pár nap alatt rendeződik. Ilyen a szúrás miatt kialakuló bevérzés vagy duzzanat. Súlyosabb szövődmények, mint fertőzés vagy szöveti károsodás csak nagyon ritkán fordul elő, ebben az esetben azonban haladéktalanul fel kell keresni a kezelőorvost a gyors segítség érdekében.

 

 Mennyi ideig tart az arcfeltöltés hatása?

A kezelés eredményének hatása a kezelt területtől és a felhasznált anyagtól függ. Kollagén töltés esetén általában 6-12 hónap, attól függően, hogy felületesebb vagy mélyebb töltés történik. Hialuronsavas töltés esetén 12-24 hónapig is tarthat a hatása.

 

Milyen óvintézkedések szükségesek az arcfeltöltés után?

-Töltés után 12 órán át ne használjon sminket.

-Az intenzív, megerőltető testmozgás kerülése javasolt a kezelés után 1-2 hétig.

-A szúrások miatt fontos a megfelelő bőrápolás a fertőzés elkerülése érdekében.

-Fontos a napfény elleni védelem az esetleges foltosodás elkerülése miatt.

-2 hétig nem javasoltak a kozmetikai kezelések, peelingek és lézeres kezelések.

-4 hétig erős arcmasszírozás nem végezhető.

 

Nagyon fontos az arcfeltöltő kezelések után a megfelelő bőrápoló készítmények otthoni alkalmazása, mellyel a kezelések tartóssága megnyújtható, a további bőröregedés jelei pedig megelőzhetőek. Minden Páciensünknek egyénre szabottan megjavasoljuk a bőrének megfelelő, otthon használható professzionális készítményeket.

Rendelési idő

Előzetes bejelentkezés minden esetben szükséges!

Hétfő: zárva

Kedd: 9:00 - 17:00

Szerda:  9:00 - 17:00

Csütörtök: 12:00 – 18:00

Péntek: 9:00 – 16:00

Kérjen időpontot

Hívjon Minket

06 20 284 51 84

DermaMedical

Kérjen időpontot

Rólunk mondták

Image