A hyperhidrosis hátterében genetikai hajlam, stressz, pajzsmirigy túlműködés, menopauza, cukorbetegség és elhízás állhat.  Ahol nincs nyilvánvaló egészségügyi oka a súlyos izzadásnak, azt nevezik primer hyperhidrosisnak. Az elsődleges hyperhidrosis általában gyermekkorban, illetve serdülőkorban kezdődik, és az egész életet végigkíséri. Egy vagy akár több területet is érinthet, különösen a hónalj, a láb, a kéz vagy az arc izzadása gyakori. Felnőttkorban hirtelen jelentkező, nagyfokú verejtékezés esetén alapos kivizsgálás szükséges rosszindulatú daganatok kizárása céljából.

 

Hogyan hat a hónalji hyperhidrosis esetén a BOTOX?

A botulinumtoxin kiválóan alkalmazható a hyperhidrosis, azaz a túlzott izzadás tüneteinek kezelésére is. Az apró tűszúrásokkal beadott botulinumtoxin azon idegi impulzusokat gátolja, melyek a verejtékmirigyeket stimulálják, és ezzel megakadályozzák a verejték termelődését.

 

Hogyan történik a BOTOX kezelés?

A kezelés során szigorú előírásoknak megfelelően higított botulinumtoxint juttatunk fecskendő segítségével az előzetesen kijelölt hónaljak területére.

 

Mennyit időt vesz igénybe egy BOTOX kezelés?

A kezelés kb. 45 percig tart hónaljak esetében, egy évben többször megismételhető a kezelés.

Milyen eredményt várhat a hónalji fokozott verejtékezés esetén?

Hatása 2-3 nap után kezdődik. Csaknem teljesen megszüntethetők, vagy patológiás (kóros) izzadás esetén normális mértékűre csökkenthető az izzadás.

 

Mit kell tennie hónalji fokozott verejtékezés esetén végzett BOTOX kezelés után?

A hónaljak masszírozása, gyantázása nem javasolt 1 hétig.

 

Mennyi ideig tart hónalji fokozott verejtékezés esetén végzett BOTOX kezelés hatása?

Egyénfüggő, minimum 3-4 hónapig, de általában 9-12 hónapig van hatása egy kezelésnek.

Image

Milyen mellékhatások alakulhatnak ki a BOTOX kezelés után?

Közvetlenül a kezelés után a szúrások helyén bőrpír és enyhe duzzanat alakulhat ki. Ritkán előfordulhat 1-2 napig tartó fejfájás, a közeli izmok gyengesége ekkor meg kell várni, amíg spontán visszatér az izomműködés. A szúrás miatt bevérzés megelőzésére vérhígítók szedését fel kell függeszteni a beavatkozás előtt.

 

A BOTOK kezelés biztonságos-e?

A több évtizedes alkalmazása alatt összegyűlt adatok szerint az éveken át folytatott kezelés biztonságos. Pontos adagolás esetén a botulinumtoxin káros hatás visszamaradása nélkül, teljesen lebomlik, helyreáll az izom-ideg, ideg-verejtékmirigy közötti ingerület átvitel, így az izomzat újra képes összehúzódni, a verejtékmirigy újra képes váladékot termelni. Mellékhatás a hónalji hyperhidrosis esetében irodalmi ritkaság.

 

Milyen gyakran ismételhető a BOTOX kezelés?

A hónalji hyperhidrosis esetében két BOTOX kezelés között legalább 3 hónapnak kell eltelnie, de általában 9-12 hónapig van hatása. Egyénfüggő, az ismételten megjelenő fokozott izzadás esetén megismételhető a kezelés. Minél többször történik BOTOX kezelés, annál tovább tart a hatása, az eredmény kiváltásához szükséges botulinumtoxin mennyisége is egyre kevesebb lesz.

 

Mikor nem lehet elvégezni hónalji fokozott verejtékezés esetén a BOTOX kezelést?

  • -allergia a botulinumtoxinra, vagy az injekció bármely egyéb összetevőjére (pl. humán szérum albumin)
  • -helyi bőrgyulladás
  • -neuromuscularis betegség: Myasthenia gravis, Eaton Lamber syndroma         
  • -terhesség, ill. szoptatás
  • -botolinumtoxin adása nem ajánlott 18 év alatt és 65 év felett

Rendelési idő

Előzetes bejelentkezés minden esetben szükséges!

Hétfő: zárva

Kedd: 9:00 - 17:00

Szerda:  9:00 - 17:00

Csütörtök: 12:00 – 18:00

Péntek: 9:00 – 16:00

Kérjen időpontot

Hívjon Minket

06 20 284 51 84

DermaMedical

Kérjen időpontot

Rólunk mondták

Image