A túlsúly és obesitas (elhízás) ma Magyarországon népbetegségnek tekinthető. A lakosság egyötöde elhízott és több mint 45 % kezelést igénylő túlsúllyal rendelkezik. Az elhízás nemcsak esztétikai problémát okoz, hanem az egyik leggyakoribb rizikófaktora a szív-érrendszeri betegségeknek. A hatékony fogyás több tényező, szoros összehangolásával érhető el.

A sikeres alakformáláshoz nélkülözhetetlen a diéta és a megfelelő testmozgás beépítése.

A fogyás rendkívül lassú és nehezen irányítható folyamat, nagy kitartást és akaraterőt igényel. Nagyon gyakori a „jo-jo” effektus, amikor a fogyókúrát követően még több súly jön vissza. Vannak olyan zsírpárnák, amelyek nagyon nehezen bonthatók le és sikeres fogyókúra és testedzés mellett sem tér vissza a karcsú alak.

Az orvos-esztétikai beavatkozások gyors fejlődésének köszönhetően számos kezelési mód áll rendelkezésünkre a klinikai központunkban. Kisebb körülírt, zsírpárnák eltűntetése érdekében hatékonyan alkalmazzuk az epesavat és epesót tartalmazó zsírbontó injekciókat. Az orvosi tűs mezoterápia segítségével zsírbontó és testfeszesítő koktélokat juttattunk a problémás bőrterületekre. Felkar, mell-, has feszesítése és formálása érdekében bioszálas Fine Thread Contour Therapy (FTC) kezelés a legmegfelelőbb kezelési mód. A terápia megválasztása bőrgyógyász szakorvos által egyénre szabottan történik.

Száltechnológiás testkontúrozás, testfeszesítés (FTC):

Az egyik legújabb nem sebészi beavatkozás, mely alkalmas a megereszkedett bőr megemelésére és feszesítésére. Életünk során a kötőszöveti állomány átalakulása és csökkenése miatt bőrünk meglazul, petyhüdtté válik. Az esetek nagy részében testedzéssel sem visszafordítható folyamat.

A száltechnológiás testkontúrozás során az évtizedek óta biztonsággal használt sebészeti felszívódó fonalakat helyezünk be tű segítségével a feszesíteni illetve formálni kívánt bőrterületekre. A bioszálak behelyezése során szöveti sérülés alakul ki, mely következtében a fibroblast sejtek kollagén termelése fokozódik, valamint azonnali lifting (feszesítő, emelő) hatást fejt ki. A szálak anyaga PDO (polidioxanon), a kezelést követően kb. 6 hónap alatt bomlanak le.

Alkalmazási területek: nyak-, mell-, felkar integető felszín-, lógó has feszesítése és vádli formálása

 

Orvosi tűs mezoterápia:

A mezoterápia egy olyan technika, mely során a megtisztított bőrfelszínre az adott bőrgyógyászati problémának megfelelő steril, analitikai tisztaságú, tartósítószer-, és színezéktől mentes hatóanyagokat juttatunk be ultrahang, rádiófrekvencia vagy különféle mikrotűs módszerekkel.

Alkalmazási területek: nyak-, mell-, felkar integető felszín-, lógó has feszesítése és formálása

Helyi zsírlerakódás injekciós kezelése:

Ez a kezelés azoknak ajánlott, akik megfelelő diéta és testedzés mellett sem tudnak megszabadulni a makacs zsírpárnáktól. A "lefogyhatatlan" zsírpárnák leggyakoribb elhelyezkedése: toka, felkarok, derék, külső-, belső combok területén, térdek körül valamint háti redő.

 

Mely a „lefogyhatatlan” zsírpárnák legújabb és leghatékonyabb orvos-esztétikai kezelése?

Az epesavat és epesót tartalmazó injekciós technika világújdonságnak számít a kisebb, körülírt zsírlerakódások kezelésében.

A dezoxikólsavat vagy az injektálható, epesót és számos zsírbontó hatóanyagot tartalmazó parabén-, színezékmentes, steril kizárólag orvosi használatra kifejlesztett termékek. Hatékonyan bontják fel a zsírsejtek membránját, a zsírsavak átkerülnek a mitokondriális mátrixba, a trigliceridek hidrozílise a zsírszövetekben, a zsír lebomlása a nyirokrendszeren keresztül a vérkeringés és a kapilláris rendszer javulása a kezelt területen.

 

Ki végezheti a helyi zsírbontó injekciós kezeléseket?

Kizárólag szakorvos végezheti el a kezelést.

 

Hogyan történik a kezelés?

Megfelelő bőrfertőtlenítést követően a kezelt bőrterület lokális érzéstelenítése történik krémmel és Ultracain injekcióval, majd az epesavat/epesót tartalmazó hatóanyagot homogénen, intralipoterápiás módszerrel (közvetlenül a zsírszövetbe) vékony tű segítségével juttatjuk be a kezelt területre.

 

Hogyan hat a helyi zsírbontó injekciós kezelés?

Az epesav/epesó lebontja az adipocyták (zsírsejtek) falát, így a sejtekben lévő zsírsavak kiszabadulnak, melyeket a nyirokrendszer elszállítja a vénás rendszeren keresztül és a májon keresztül választódnak ki, vagyis természetes úton kerülnek ki az elbontott zsírsavak a szervezetből.

 

Milyen gyakran kell a helyi zsírbontó injekciós kezeléseket elvégezni?

-A kezeléseket 21-28 naponta szükséges elvégezni.

-1 kúra során 3-6 kezelés javasolt.

 

Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés?

  1. 20-30 perc

 

Mely életkorban és mely testrészeken alkalmazható a helyi zsírbontó injekciós kezelés?

A kezelés biztonságosan elvégezhető 18 és 70 éves kor között, bármely nem esetében. Kíméletesen, ugyanakkor hatékonyan kezelhetőek az alábbi lokalizációban kialakult zsírlerakódások: toka, felkar belső felszín, has, csípő, térdek, háti redő és combok külső és belső felszíne. Férfiaknál a gynecomastia (mell elzsírosodása) is hatékonyan alkalmazható.

 

Milyen hatékony a helyi zsírbontó injekciós kezelés?

Látható eredmény a 3. vagy a 4. kezelés után várható, de az eredmény csak kúraszerű alkalmazás mellett marad tartós.

Az elért eredmény tartósságát befolyásolják a genetikai és hormonális tényezők, valamint nagyrész az általunk folytatott életmód. A kezelés mellett illetve az elért eredmény megőrzése érdekében javasolt bő folyadékbevitel, sok zöldség-, gyümölcs fogyasztása és rendszereses mozgás.

 

Páciens és orvos elégedettség: 100%-os

 

Milyen esetleges mellékhatások jelentkezhetnek a kezelés során?

A kezelt területeken -néhány enyhe átmeneti mellékhatásról számoltak be páciensek- néhány óráig tartó bőrpír, szúrások nyomán minimális felszíni bevérzés, néhány napig enyhe érzékenység és csomósodás jelent meg.

 

Mikor nem végezhető el a helyi zsírbontó injkciós kezelés?

-terhesség

-szoptatás

-véralvadásgátló kezelés

-lipodisztrophia

-lidocain allergia (ez esetben van lehetőség más, hasonlóan dezoxikólsavat tartalmazó, lidocainmentes zsírbontó injekció alkalmazására)

-18 év alatt és 70 év felett

 

Milyen tennivalók vannak a kezelés után?

-5 napon át masszázs, kryoterápia, lipolysis, rádiofrekvenciás kezelés nem végezhető.

-Kerülni kell 1 hétig az erős fizikai terhelést, sportolást, szaunázást illetve a szolárium használatát.

-Minimum 2-2,5 liter víz fogyasztása javasolt naponta.

-Kezelés előtt és után ne szedjen vérhígító gyógyszereket.

-Bandázs (szorító ruha) viselése fokozhatja a kezelés hatékonyságát, mivel a helyi duzzanatot csökkenti és a feloldódott zsír elszállítását segíti.

 

Mennyibe kerül a helyi zsírbontó injekciós kezelés?

A kezelés ára a kezelt terület nagyságától és a felhasznált hatóanyagtól függ.

Rendelési idő

Előzetes bejelentkezés minden esetben szükséges!

Hétfő: zárva

Kedd: 9:00 - 17:00

Szerda:  9:00 - 17:00

Csütörtök: 12:00 – 18:00

Péntek: 9:00 – 16:00

Kérjen időpontot

Hívjon Minket

06 20 284 51 84

DermaMedical

Kérjen időpontot

Rólunk mondták

Image