A gyors ránctalanítás egyik közkedvelt módszere a BOTOX kezelés. A kezelés alkalmas a mély mimikai ráncok eltűntetésére, így hatékonyan kezelhetjük a szemöldökök közötti ráncokat (a glabella), a homlokráncokat, és a szarkalábakat.

A természetben is előforduló Botulinum A toxin a mimikai izmok mozgásának gátlásával fejti ki ránctalanító hatását az arcon. A BOTOX kezelés alkalmas a hónalji, tenyéri és talpi hyperhidrosis (fokozott verejtékezés) átmeneti megszüntetésére is.

Mi is a BOTOX?

A botulinumtoxin egy anaerob baktérium, a Clostridium botulinum toxinja, amely a neuromuscularis junkció (idegvégződés-izom egység) kolinerg neuronjait blokkolja, gátolja az acetil-kolin felszabadulást, mely az izmokban átmenetileg gátolja az ingerület átvitelt. Ezzel ellazítja a ráncokat okozó izmokat, így nem tudják a felettük levő bőrt „összegyűrni”, vagyis ráncokat képezni. A gyakorlati orvoslásban 1977 óta használják szemészeti indikációval (kancsalság), 1987 óta a ránctalanításra is használják. A botulinumtoxinnak 7 típusa van, melyek között az acetil-kolin gátlás mértékében van különbség. A botulinumtoxin A szerotípusa használatos az orvos-esztétikai beavatkozások során.

 

Mely ráncok esetén alkalmazható a BOTOX kezelés?

A BOTOX kezelés elsősorban a mimikai ráncok (dinamikus ráncok), vagyis az arcizmok által okozott mély ráncok esetében eredményes. Ezek a következők: a szem környéki szarkalábak, a szemöldökök közötti függőleges ráncok (az ún. „haragos” ráncok), a homlokráncok.

 

Hogyan történik a BOTOX kezelés?

A kezelés során szigorú előírásoknak megfelelően, a ráncok kialakulásában szerepet játszó mimikai izmokba juttatunk fecskendő segítségével megfelelő mennyiségű, higított botulinumtoxint. A BOTOX kezelés hatására a kezelt izmok ellazulnak, a ráncok kb. 2-3 nappal a kezelést követően kisimulnak.

 

Mennyit időt vesz igénybe egy BOTOX kezelés?

A kezelés kb. 15-20 percig tart, egy évben többször megismételhető.

 

Milyen eredményt várhat a ráncok esetén végzett BOTOX kezelés után?

Hatása 2-5 nap után kezdődik, 10-14 nap alatt teljesedik ki. Csaknem teljesen megszüntethetők a felületesebb ráncok, a mélyebbek pedig látványosan felszínesebbé válnak. Az arc fiatalosabb, pihentebb lesz, eltűnik a mérges vagy a szomorú tekintet. A BOTOX kezelés csak a kezelt izmok aktivitását csökkenti, vagyis a természetes mimikához szükséges izmok működése megmarad. Továbbra is tudja majd érzékeltetni környezetében az érzéseit (nem lesz „lárva”arc) miközben mosolyog, vagy mérgelődik.

 

Mit kell tennie ráncok esetén végzett BOTOX kezelés után?

-A kezelt területek mimikai izmait a beavatkozás utáni 2 órában intenzíven használja, hogy az izmok a botulinumtoxint felvegyék.

-A beavatkozást követő 3-4 órában a fejét tartsa függőlegesen, kerülje a fekvést, a lehajlást, a szoláriumozást, a napozást.

-A terület erős dörzsölését 12 óráig, míg a kezelt terület szem felé történő masszírozását 48 óráig kerülnie kell.

-Ne végeztessen kozmetikai kezelést 2 napig. Ezekkel ugyanis a botulinumtoxin más, kezelni nem kívánt területekre kerülhet.

 

Mennyi ideig tart a ráncok esetén végzett BOTOX kezelés hatása?

Kb. 3-4 hónapig tart a ránctalanság.

 

Milyen mellékhatások alakulhatnak ki a BOTOX kezelés után?

Közvetlenül a kezelés után a szúrások helyén bőrpír és enyhe duzzanat alakulhat ki. Ritkán előfordulhat 1-2 napig tartó fejfájás, a közeli izmok gyengesége (pl. a felső szemhéjnál ptosis, szemhéjlógás), ekkor meg kell várni, amíg spontán visszatér az izomműködés. A szúrás miatt bevérzés megelőzésére vérhígítók szedését fel kell függeszteni a beavatkozás előtt.

 

A BOTOK kezelés biztonságos-e?

A több évtizedes alkalmazása alatt összegyűlt adatok szerint az éveken át folytatott kezelés biztonságos. Pontos adagolás esetén a botulinumtoxin káros hatás visszamaradása nélkül, teljesen lebomlik, helyreáll az izom-ideg közötti ingerület átvitel, így az izomzat újra képes összehúzódni. Mellékhatás ritkán alakul ki, azok enyhék és teljesen megszűnnek.

 

Milyen gyakran ismételhető a BOTOX kezelés?

Két BOTOX kezelés között legalább 3 hónapnak kell eltelnie. Minél többször történik BOTOX kezelés, annál tovább tart a hatása, az eredmény kiváltásához szükséges botulinumtoxin mennyisége is egyre kevesebb lesz.

 

Mikor nem lehet elvégezni ráncok esetén a BOTOX kezelést?

  • allergia a botulinumtoxinra, vagy az injekció bármely egyéb összetevőjére (pl. humán szérum albumin)
  • helyi bőrgyulladás
  • neuromuscularis betegség: Myasthenia gravis, Eaton Lamber syndroma
  • terhesség, ill. szoptatás
  • botolinumtoxin adása nem ajánlott 18 év alatt és 65 év felett

Rendelési idő

Előzetes bejelentkezés minden esetben szükséges!

Hétfő: zárva

Kedd: 9:00 - 17:00

Szerda:  9:00 - 17:00

Csütörtök: 12:00 – 18:00

Péntek: 9:00 – 16:00

Kérjen időpontot

Hívjon Minket

06 20 284 51 84

DermaMedical

Kérjen időpontot

Rólunk mondták

Image