Lakossági SARS-CoV-2 RT-PCR vizsgálat

SARS-CoV-2 Real Time -PCR tesztelés

A DermaMedical Bőrgyógyászati és Orvos – Esztétikai Központban a SARS-CoV-2 RT-PCR vizsgálatát légúti mintából, 3-féle COVID-19 specifikus gén kimutatásával végezzük. Szerződéses, akkreditált labor partnerünk ( SYNLAB Hungary Kft.) által alkalmazott teszt a vírus genetikai állományának 3 szakaszát vizsgálja: kimutatja az E gént, az RdRP gént és a magasabb érzékenységű N gént is, így az általuk használt PCR reakció igen nagy érzékenységűnek tekinthető.

A térítési díj ellenében igénybe vehető egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díjáról szóló 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendelet, annak 2. számú melléklete, valamint az Eb.tv. alapján ez az egészségügyi szolgáltatásra jogosult személyekre, azaz a biztosítottakra, mint magánszemélyekre vonatkozik. 

FONTOS TUDNI! 
Kérjük kedves pácienseinket, hogy mielőtt időpontot foglalnak PCR tesztre körültekintően érdeklődjenek arról, hogy esetükben hány napon belüli eredményre van szükség, s ennek függvényében kérjenek időpontot figyelembe véve az eredmények laboratóriumban történő kiértékelésének és elkészülésének idejét. 


Miért érdemes a DermaMedicalt választania?

gyors, pontos precíz mintavétel, szakképzett egészségügyi személyzet által
professzionális, exkluzív klinikai környezet
Koronavírus szűréseinket helyszíni kiszállással is biztosítjuk
teljes körű, komplex módon szervezett szűrések kiszállás esetén is

Koronavírus vizsgálatok - lakossági áraink

SARS-CoV-2 RT-PCR TESZT

SARS-CoV-2 RT-PCR TESZT

19.500 Ft / fő

19.500 Ft / fő

Koronavírus vizsgálatok - lakossági áraink

SARS-CoV-2 RT-PCR TESZT <br />  19.500 Ft /fő

SARS-CoV-2 RT-PCR TESZT
19.500 Ft /fő

Mikor lehet szükség koronavírus PCR szűrésre?

munkavállaláshoz, újbóli munkába álláshoz
külföldre utazáshoz, határátlépéshez
egészségügyi beavatkozás elvégzéséhez
egészségügyi szoláltatás igénybevételéhez
karantén kiváltáshoz

Klinikánk szerepel az NNK által kiadott, PCR mintavétel céljából felkereshető intézmények listáján!
Akkreditált labor partnerünk a SYNLAB HUNGARY Kft.

Amit a PCR tesztelésről tudni érdemes

 • A PCR vizsgálattal kimutatható a sejtekben lévő vírus a garat és az orr nyálkahártyájából vett sejtekből. 

 • Ez az eljárás akkor alkalmazható, amikor a vírus megtalálható a véráramban és a felső légutak nyálkahártyáján, illetve a betegség tüneteit észleljük magunkon.

 • Fontos, hogy e módszer sem tökéletes. Abban az esetben ha a minta helyesen kerül levételre, előkészítése és feldolgozásra a vizsgálat pontossága 95% feletti.

 • A vírus a megfertőződést követően PCR tesztelési módszerrel a lappangási időszak kezdeti napjai után (1-14 nap, általában 5 nap), míg a tünetekkel járó időszakban, és – mai ismeretek alapján –  a betegség tünetmentessé válását követően még két héten át mutatható ki.

 • Ha a vizsgálat a vírus jelenlétét igazolja, akkor ez megbízható jelzője a vírus jelenlétének és a személy fertőzőképességnek.

A SARS-CoV-2 RT-PCR teszt elvégzésének protokollja

PCR tesztelésre jelentkezni az oldalunkon található űrlap kitöltésével vagy pedig telefonon a + 36 20 610 10 54-es számon biztosítunk lehetőséget.
Az űrlap kitöltését és a jelentkezés leadását követően 1 napon belül kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából

A SARS-CoV-2 RT-PCR teszt elvégzésének protokollja:
 • Ha a mintavétel az orrnyálkahártyáról történik,a mintavétel nem igényel előkészületet! 
 • amennyiben a mintavétel a garat nyálkahártyáról vett mintavétellel történik - legalább 10 órán át ne fogyasszon ételt, ne mosson fogat, ne használjon szájvizet ne használjon, cukorkát ne szopogasson, ne rágjon rágógumit, kizárólag tiszta vizet fogyasszon, azt is csak kifejezett szomjúság esetén – ezt lehetőleg kerülje a vizsgálat előtt 6 órával. Ellenkező esetben a fenti előkészületek be nem tartása szennyezett mintát eredményezhet.
 • A teszt elvégzését megelőzően minden személynél: hőmérséklet ellenőrzést végzünk, kitöltjük a szükséges egészségügyi dokumentációt, kézfertőtlenítést biztosítunk ezt követően kerülhet sor a vizsgálat elvégzésére.
 • A teszt elvégzése előtt egészségügyi adatlap kitöltése szükséges a háziorvosa elérhetőségének megadása kötelező.
Hogyan történik a SARS-CoV-2 RT-PCR szűréshez a mintavétel?
 • A DermaMedical Bőrgyógyászati és Orvos-Esztétikai Központ a SARS-CoV-2 RT-PCR vizsgálat elvégzésére felkészült egészségügyi asszisztense a a garat vagy orrnyálkahártyáról törléses mintát vesz.
 • A levett mintát a tesztelt személy személyes adatainak megküldésével ( név, születési dátum, TAJ szám)továbbítjuk a klinikánk szerződéses labordiagnosztikai partnerének a SYNLAB Hungary Kft. mikrobiológiai laboratóriumba, ahol a laboratórium vírus genetikai állományának 3 szakaszát vizsgálja. Kimutatja az E gént, az RdRP gént és a magasabb érzékenységű N gént is. 
 • A teszt eredményéről klinikánk a tesztelt személyeket, az érintettek által megadott e-mail címre küldött e-maillel, elektronikus úton tájékoztatja klinikánk hivatalos covidteszt@dhc.hu e-mail címéről. Az érintetteknek megküldésre kerül a labor által megküldött hivatalos laborlelet, valamint klinikánk által kiállított igazolás is a teszteredményről.
 • A laborlelet és az igazolás átvételére személyesen klinikánkon is lehetőséget biztosítunk.
 • Pozitív eredmény esetén a beteg tovább irányítását is elvégezzük az érvényben lévő járványügyi protokoll alapján. Jelenési kötelezettségünknek eleget téve, a pozitív eredmény jelentését megtesszük az érintett háziorvosa és az illetékes Népegészségügyi Hatóság felé is.
 • A laboratórium megteszi a jogszabályban előírt adattovábbítást az egészségügyi államigazgatási szerv ( EESZT) részére.
 

Pozitív eredmény esetén a beteg tovább irányítását is elvégezzük az érvényben lévő járványügyi protokoll alapján.

A PCR teszt kiértékelésének lehetséges eredményei és vonatkozó szakmai protokollja:

 • PCR TESZT - Pozitív: kimutatható a vírus, a személy fertőzőképes. 

A vonatkozó járványügyi protokoll alapján amennyiben állapota jó otthoni karanténban tartózkodás kötelező, klinikánk értesíti telefonon háziorvosát valamint a járványügyi eljárásrendnek megfelelően a Csongrád Megyei Népegészségügyi Osztályt. Amennyiben állapota nem jó, háziorvosát értesítjük aki gondoskodni és dönteni fog az esetleges kórházi kezelés szükségességéről.

 • PCR TESZT - Negatív: nem mutatható ki a vírus.

Javasolt szerológiai vizsgálat elvégzése. Ha a javasolt szerologiai vizsgálat IgM ellenanyagot nem mutat, de az IgG kimutatható, akkor ön a jelen tudományos ismeretek szerint védett.

PCR TESZT - JELENTKEZÉSI ŰRLAP

 

A tesztelésre kizárólag online van lehetőség, az alábbi űrlap kitöltése kötelező!

A kitöltött űrlapot nem szükséges kinyomtatnia, ezt mi a helyszínen megtesszük.

PCR tesztre időpont 8:00 - 13:00 közötti időpontokban van lehetőség!

A PÁCIENS ALAPADATAI ÉS ELÉRHETŐSÉGE
Kérjük adja meg a nevét!
Kérjük adja meg a címét!
Kérjük adja meg az email címét!
Invalid Input
Kérjük adja meg TAJ számát
Kérjük adja meg háziorvosa nevét és elérhetőségét
A PÁCIENS DEMOGRÁFIAI, EGÉSZSÉGI ÉS JÁRVÁNYÜGYI JELENTŐSÉGŰ ADATAI
Kérjük válasszon
Kérjük adja meg életkorát
Kérjük válaszzon
Kérjük adja meg, hogy mióta vannak tünetei
Kérjük válasszon
Invalid Input
Kérjük válasszon
Kérjük írka le, hogyan került kapcsolatba
Kérjük válasszon
Kérjük adja meg orvosa nevét
Kérjük válasszon
Kérjük válasszon
Kérjük válasszon
Kérjük írja le a teszt eredményét
Kérjük válasszon
Kérjük írja le
Kérjük válasszon csomagot
Invalid Input
Kérjük olvassa el és utaána fogadja el az adatvédelmi szabályzatunkat!
Invalid Input