Lakossági koronavírus szűrések Szegeden


RT-PCR és IgG Antitest vizsgálatunk a lakosság számára átmenetieg nem elérhető!

Antigén gyorsteszt és Szerolgógiai gyorsteszt vizsgálatunk továbbra is biztosított!

Időpontfoglalás: + 36 20 610 10 54 / covidteszt@dhc.hu 
 
Felhívjuk kedves pácienseink figyelmét, tekintettel a jelenlegi járványhelyzetre a megfelelő távolságtartás és kontakt minimalizálás betartására és szíveskedjenek a kapott időpontra pontosan és egyedül érkezni! 

 
Megértésüket köszönjük! 

Válasszon Önnek leginkább megfelelőt koronavírus tesztjeink közül!

A koronavírus fertőzés diagnosztikájában többféle módszer is alkalmazható, van, amely labor hátteret igénylő eljárás, és van, amelyhez nem szükséges laboratóriumi háttér. A különféle vizsgálati módszerek használhatósága és az általuk szolgáltatott eredmények információtartalma más ennek okán, szerepük is eltérő.
 
Mindenképp érdemes annak előzetes feltérképezése, hogy a koronavírus szűréssel mire szeretnénk választ kapni. Az esetleges akut fertőzése, vagy a már esetlegesen lezajlott korábbi fertőzésre szeretnénk e információval rendlekezni. 

Amennyiben a koronavírus tesztre utazási céllal van szükség, érdemes a beutazó ország illetékes járványügyi protokolljáról érdeklődni, hogy beutazáshoz mely tesztet tekinti elfogadottnak a PCR tesztet vagy az Antigén gyorstesztet! 

Klinikánkon a SARS-CoV-2 vírus kimutatására mindhárom gyorsteszt valamint az RT-PCR vizsgálati módszert is biztosítjuk és alkalmazzuk a koronavírus fertőzést kiszűrésére. 

RT-PCR teszt: Direkt vírus kimutatáson alapuló, LABORHÁTTERET IGÉNYLŐ viszgálati módszer. A koronavírus fertőzöttség kimutatásában jelenleg "gold standardnak" minősülő eljárás. Klinikánk Akkreditált Hatósági Laborpartnere a  SYNLAB HUNGARY KFT. A levett minták a Synlab laboratóriumába kerülnek elszállításra, az eredményt e-mailben küdjük. 

Antigén Rapid teszt: Az ANTIGÉN gyorsteszt eljárással kimutatható a sejtekben lévő vírus, az orr nyálkahártyájából vett sejtekből. Ez az eljárás akkor alkalmazható, amikor a vírus megtalálható a felső légutak nyálkahártyáján, illetve a betegség tüneteit észleljük magunkon. A vírus fehérjéket (S-proteinjét) mutatja ki, az eredmény pozitív vagy negatív lehet. A mintavétel módja azonos a PCR mintavétellel (orrgarat törletet elemzünk). Antigén gyorsteszttekkel zajlik jelenleg Magyarországon és több országban is a tömeges tesztelés valamint a OMSZ-is e teszteket alkalmazza. 

Válasszon az Önnek leginkább megfelelő, a helyzetre optimalizált komplex tesztelési eljárást. A tesztelést professzionális egészségügyi csapatunk, hatékonyan, gördülékenyen biztosítja helyszíni kiszállással is!

KORONAVÍRUS SZŰRÉSI ELJÁRÁSOK

A koronavírus fertőzés diagnosztikájában többféle módszer is alkalmazható, van, amely labor hátteret igénylő eljárás, és van, amelyhez nem szükséges laboratóriumi háttér.

A különféle vizsgálati módszerek használhatósága és az általuk szolgáltatott eredmények információtartalma más ennek okán, szerepük is eltérő.

A szerológiai vizsgálatok egyike sem alkalmas önmagában az akut fertőzés bizonyítására! Esetleges fertőzést, egy vérmintából egyik antitest vizsgálati módszer sem tud bizonyítani vagy kizárni.  

Akut fertőzés kimutatására a szerológiai tesztek önmagukban nem alkalmasak, azonban segítséget nyújtanak a betegség teljes diagnosztikájában, fontos kiegészíthetik a közvetlen kórokozó-kimutatási módszereket, komplexebbé téve azok eredményének értékelését. Segíthetnek a tünetmentes fertőzöttek, illetve a fertőzésen már átesett, immunitást szerzett személyek felderítésében.

A fertőzöttek felmérésében, kiszűrésében és elkülönítésében az Szerológiai gyorteszt + Antigén gyorteszt vizsgálat együttes alkalmazása nagyobb biztonságot nyújt!

A térítési díj ellenében igénybe vehető egyes egészségügyi szolgáltatások térítési díjáról szóló 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendelet, annak 2. számú melléklete, valamint az Eb.tv. alapján ez az egészségügyi szolgáltatásra jogosult személyekre, azaz a biztosítottakra, mint magánszemélyekre vonatkozik. Koronavírus szűrési szolgáltatásukat Magyarországon érvényes TB-vel nem rendelkező és külföldi páciensek számára is biztosítjuk, a 2021. november 1.-től érvényes és irányadó árjegyzék alapján.Antigén (Ag) <br /> Gyorsteszt

Antigén (Ag)
Gyorsteszt

Az ANTIGÉN gyorsteszt eljárással kimutatható a sejtekben lévő vírus, az orr / garat nyálkahártyájából vett sejtekből. Ez az eljárás akkor alkalmazható, amikor a vírus megtalálható a felső légutak nyálkahártyáján, illetve a betegség tüneteit észleljük magunkon

Az Antigén teszt tudnivalói:
A vírus fehérjéket (S-proteinjét) mutatja ki, az eredmény pozitív vagy negatív lehet. A mintavétel módja azonos a PCR mintavétellel (orrgarat törletet elemzünk). Rendszeres vállalati és nagy létszámű szűrésekhez kifejezetten ajánlott eljárás. Az antigén teszt direkt víruskimutatáson, pontosabban a vírus egyik fehérje alkotórészének kimutatásán alapul. A teszt a vírus megjelenését követően, orrgaratváladékból történő mintavétellel, akár már 2-3 nappal a megfertőződés után – hasonlóan a PCR vizsgálathoz – a vírus jelenlétét mutatja ki.Pozitív az eredmény, ha a koronavírus már megtalálható a légutak nyálkahártyáján. Ez már a tünetek megjelenése előtti 1-2 napban bekövetkezik.  Az eljárás nagy előnye, hogy a mintavételt követően 15 -20 percen belül eredményt kapunk. 

Hogyan történik az Antigén tesztelés?
A mintavétel orrgarat / garat mintavételen alapul.
Eredmény: 15-20 percen belül

Fontos tudni: garatmintavételt megelőző 3-4 órában tilos ételt és italt fogyasztani, rágózni, dohányozni. Ezen előkészületek be nem tartása szennyezett mintát eredményezhet, ennek megfelelően a szennyezett minta pedig álnegatív vagy értékelhetetlen / kétes eredményt adhat.

Orrgaratból történő mintavétel esetén: dohányosok és orrspray-t használók a mintavétel előtt 2-3 órával az ANTIGÉN gyorsteszt esetében NE gyújtsanak rá és ne használjanak orrsprayt vagy egyéb oldatot! Ezen előkészületek be nem tartása szennyezett mintát eredményezhet, ennek megfelelően a szennyezett minta pedig álnegatív vagy értékelhetetlen / kétes eredményt adhat.
 
Az Antigén teszt előnyei:
 • Az Antigén vizsgálat érzékenysége: 92%; Specifitása: 98%
 • Nagy előnye, hogy a vizsgálat gyors, a minta levétele után 15-20 perccel eredményt ad.
 • Ha az Antigén teszten alapuló vizsgálat a vírus jelenlétét igazolja, akkor ez megbízható jelzője a vírus jelenlétének és a személy fertőzőképességnek

POZITÍV LELET ESETÉBEN: az érvényben levő járványügyi protokoll alapján az Antigén gyorsteszt pozitív eredménye jelentési kötelezettséget von maga után az OSZIR járványügyi szakrendszerben.

A teszteredmények minden esetben rögzítésre kerülnek az EESZT felületén is. 

Az Antigén vizsgálat korlátjai:
Az Antigén teszt eljárás már korábban lezajlott fertőzés kimutatására nem alkalmas. A COVID-19 Antigén Gyorsteszt (orr-garat mintából) csak in vitro alkalmazásra használható. Ez a teszt a SARS-CoV-2 antigének meghatározására szolgál humán orr-garat mintából. A fertőzés során az orrnyálkahártyán is a jelenlévő vírus mennyisége időben változik. Komoly klinikai gyanú és negatív antigén teszt eredmény esetén szükséges lehet PCR vizsgálat elvégzése is! 
Szerológiai IgM/IgG <br /> gyorsteszt

Szerológiai IgM/IgG
gyorsteszt

Szerológiai IgM/IgG teszt-Covid-19 specifikus antitestek kimutatása vérmintából. 
A szerológai vizsgálatokon alapuló gyorstesztek az immunrendszernek a fertőzésre adott válaszát mutatják ki, amelyek a betegség 7-10. napjától képesek kimutatni a fertőzést. Az immunrendszer a vírus ellen először IgM típusú, majd később IgG típusú ellenanyagokat termel – a szerológiai tesztek ezen fehérjék kimutatásán alapulnak. Az antitest kimutatási metodikák a szervezet válaszreakciójáról adnak képet, emiatt a vizsgálatok információtartalma különbözik a direkt víruskimutatási eljárásokétól.

A szerológiai gyorstesztek tudnivalói:
Ez a teszt a betegség lezajlását illetve a tünetmentes fertőzést mutatja ki.
A PCR és az antigén teszt a vírus jelenlétét igazolhatja, a szerológiai tesztek azt vizsgálják, hogy korábban találkoztunk-e a vírussal, elkezdődött-e már egy arra specifikus válaszreakció.                                                                          
Hogyan történik a szerológiai vizsgálat?
 • Vénás vérből vérvétellel történik
 • Eredménye 10 – 15 percen belül értékelhető
A szerológiai vizsgálat előnye:
 • Gyorsan elvégezhető
 • Pontossága,specificitása és érzékenysége (96-100%)
 • Nem szükséges hozzá laboratóriumi háttér
 • Azonnali eredményt ad
 • Költséghatékony
 • Nagy létszám esetén is hatékonyan, gördülékenyen alkalmazható 
A szerológiai gyorsteszt eredménye minden esetben rögzítésre kerül az EESZT felületén, valamint a járványügyi protokoll alapján belejelentés köteles az illetékes járványügyi hatóság felé.

A szerológiai vizsgálat korlátjai:
 • Az ellenanyagválasz időbeli változásának megítélésre kevésbé alkalmas.
 • Nem tudni, hogy a vizsgált IgG antitest tartós védelmet nyújt-e a páciens számára a további SARS-CoV-2 fertőzésekkel szemben, vagy sem.
 • Az eredmények értékelését megnehezíti, hogy az akut immunválaszra jellemző IgM akár tartósan is jelen lehet a vérben.A koronavírus kimutatására szolgáló vizsgálati módszerek együttes alkalmazása
A komplex tesztelési eljárás fontossága

Az antigén és a szerológiai típusú eljárás együttes alkalmazása biztosabb, átfogó képet ad a fertőzöttség felderítésében.
A tesztek eredménye a mintavételt követően 10 - 15 percen belül elkészül.
Azonnal választ kaphatunk a már esetlegesen lezajlott és akut fertőzöttségi állapotról is.
Szükség esetén azonnal izolálhatóak a pozitivitást mutató személyek, nem kell napokat várni a teszteredményre
Influenza+Antigén Multi Gyorsteszt esetében egy mintavétellel kaphatunk azonnali eredményt Influenza és Covid-19 fertőzöttségre vonatkozóan is

Koronavírus gyanú esetében a legbiztosabb információ és eredmény elérése érdekében javasolt és célszerű a koronavírus szűrési módszereket együttesen-kombinálva alkalmazni. Kérje Ön is koronavírus gyors tesztjét ANTIGÉN+ANTITEST SZŰRÉS CSOMAGBAN!

Koronavírus vizsgálatok - lakossági áraink

Aktualizált árjegyzékünk 2022. február 10.-től érvényes

Lakossági IgG Antitest és RT-PCR vizsgálatunk átmenetileg nem elérhető!

Koronavírus IgM/IgG SZEROLÓGIAI gyorsteszt

Koronavírus IgM/IgG SZEROLÓGIAI gyorsteszt

Koronavírus ANTIGÉN (Ag) gyorsteszt

Koronavírus ANTIGÉN (Ag) gyorsteszt

POST COVID LABORCSOMAG

POST COVID LABORCSOMAG

8500 Ft / fő

8500 Ft / fő

8500 Ft. / fő

8500 Ft. / fő

19. 000 Ft. / fő

19. 000 Ft. / fő

Koronavírus vizsgálatok - lakossági áraink

Áraink 2022. február 10-től érvényesek visszavonásig!

IgM/IgG SZEROLÓGIAI GYORSTESZT <br />  7.000 Ft /fő

IgM/IgG SZEROLÓGIAI GYORSTESZT
7.000 Ft /fő

 ANTIGÉN GYORSTESZT <br /> 7.000 Ft /fő

ANTIGÉN GYORSTESZT
7.000 Ft /fő

POST COVID LABORCSOMAG<br /> 19.000 Ft.

POST COVID LABORCSOMAG
19.000 Ft.

Amiért érdemes Önnek is klinikánkat választani

 • gyors, pontos precíz mintavétel szakképzett és gyakorlott egészségügyi személyzet által
 • koronavírus szűréseinket helyszíni kiszállással is biztosítjuk akár 24-48 órán belül
 • antigén + szerológiai tesztelést egy időpontban tudjuk elvégezni
 • biztonságos, magánklinikai környezetben várjuk
 • gyorstesztek eredményei a helyszínen 20 perc alatt elérhetőek
 • mintavételezés, eredményközlés, adminisztráció egy kézben
 • biztos megoldások, hatékony lebonyolítással 

Jelentkezés koronavírus szűrésre

Kérjük a kötelező mezők kitöltését
Kérjük a kötelező mezők kitöltését
Kérjük a kötelező mezők kitöltését
Kérjük a kötelező mezők kitöltését

Tudja biztonságba Önmagát és családtagjait

Teszteredmény 20 percen belül
Gyors időpontfoglalás
Professzionális, szakértő mintavételi csapat
Adminisztráció és tesztelés egy kézben
Biztonságos magánklinikai környezet

KAPCSOLATFELVÉTEL

Céges koronavírus szűrés megrendelésére, további információra vonatkozó kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal