A kémiai hámlasztások napjainkban nagyon elterjedt kezelések, hiszen számos bőrgyógyászati problémára nyújtanak megoldást. A kezelések a bőr felületének a hámlasztását és megújítását eredményezi. A használt anyagoktól függően a bőr különböző rétegeiben tudunk kezelni.

A kémiai hatóanyagok a bőrben zajló biológiai folyamatokba közbeavatkozik, gyors megújulásra készteti a bőrt. A kezelések során a bőr felhámja átmenetileg elvékonyodik, közben az alsó rétegben erős kollagén és elasztin termelés indul meg, mely a dermis tömöttségét fogja eredményezni. A bőr megújulásával a ráncok és pigmentfoltok elhalványulnak, az acnék eltűnnek, valamint az acnés hegek elsimulnak. Általában néhány alkalom elegendő a hámlasztásokból.

A professzionálisan elvégzett kezelések után -legyen az felszínes vagy orvosi, mély hámlasztás- nagyon fontos az otthoni megfelelő bőrápolás, hogy a stimulált, megújított bőrt tápláljuk, így az eredmények, tartósak maradnak.

 

Milyen peelingeket végzünk?

Különböző hámlasztások léteznek a használt hatóanyagoktól függően is, minden esetben bőrtípust és bőrproblémát figyelembe véve választunk peelinget.

  • felszíni hámlasztás
  • közepes mélységű hámlasztás
  • mély, orvosi hámlasztás

Mély, orvosi hámlasztás

Mi is az orvosi hámlasztás peeling?

Egyszeri drasztikus beavatkozás, amely után a felépülési idő a legtöbb esetben meglepően rövid, nagy lemezes hámlással gyógyul a kezelt terület. Triklórecetsav (TCA), szalicilsav és retinol és az új fenolsav tartalmú peelingek tartoznak az orvosi közepes mélységű és mély hámlasztások közé.

 

Ki végezheti ezt a beavatkozást?

Kizárólag szakorvos, aki részt vett speciális oktatáson, mivel ezekkel a kezelésekkel maradandó bőrkárosodást okozhatunk, ha nem hozzáértő ember végzi el.

 

Milyen problémás esetén alkalmazható az orvosi hámlasztás?

-ránctalanításra, anti-aging kezelésekre

-az erősen fénykárosodott bőr fiatalításra

-acnes (pattanások) behúzódott hegek kezelésére

-tág pórusok méretének csökkentésére

-zsíros bőr helyreállítása

-különböző eredetű acne kezelésére

-pigment foltok elhalványítására

-kémiai szemhéjplasztika

-szájkörnyéki ráncok eltűntetésére

 

Hogyan történik az orvosi peeling kezelés?

Nagyon szigorú szakmai protokoll ismeretében végezzük el a mély, orvosi hámlasztó kezelést. Általános lépések a kezelések során: tisztítás, peeling, a hatás fokozása kiegészítő készítményekkel, majd gyors regenerációt biztosító utóápolás. A kezelések minden lépéséhez professzionális termékeket használjuk.

 

Mikor végezhető el az orvosi peeling?

Kizárólag őszi, téli időszakban végezhető el a kezelés.

 

A peeling előtt milyen bőr előkészítésre van szükség?

Nem minden esetben van szükség előkészítésre, de bizonyos hámlasztások esetében a bőrt előkészítjük speciális termékekkel, hogy a hámlasztó kezelést a lehető leghatékonyabban tudjuk elvégezni. Ezt az előkezelést a Páciens már otthon elkezdi, az általunk megjavasolt készítményekkel a kezelés előtt legalább 1 héttel.

 

Mennyi időt vesz igénybe a kezelés?

Az alkalmazott készítménytől és sav erősségétől függ a kezelési idő. A kezelt bőrterületet közvetlenül a peeling előtt és a hámlasztás után speciális készítményekkel kell kezelni. Ezeket a kiegészítő kezeléseket is számítva kb. 30-45 percet vesz igénybe a kezelés.

 

Mennyi a gyógyulási, regenerálódási idő?

A kezelés után 2 napig feszül a bőr, majd a bőrfelszín elkezd megrepedezni és általában 5 napon át erősen, lemezesen hámlik a kezelt terület. Ez idő alatt javasolt a bőrfelszín otthoni intenzív ápolása szigorú fényvédelem mellett.

 

Mikor látható a kezelés eredménye?

A kezelés eredménye már a kezelés után 1 héttel jól látható.

 

Milyen tennivalók és óvintézkedések vannak az orvosi peeling után?

A kezelés után minden Páciens csak azokat a termékeket használhatja otthonában, melyeket megjavaslunk, így tudjuk garantálni a lehető leggyorsabb gyógyulási időt és a legszebb eredményt.

-Szigorúan TILOS a kezelt terület dörzsölése, kaparása.

-TILOS a hámlást bármilyen úton gyorsítani (dörzsölés, otthoni radírozás, hámló bőrdarab lehúzás).

-A beavatkozás után 1 hétig kerülje az edzést, szaunázást.

-Férfiak esetében a borotválkozást kerülni kell néhány napig.

-Más kezelési módtól tartózkodjon legalább 1 hónapig.

-Szigorú SPF 50+ fényvédő krémet használjon a pigment foltok kialakulásának elkerülése érdekében.

-Kizárólag az általunk megjavasolt utókezelő készítményeket használja a bőrére.

e.

Rendelési idő

Előzetes bejelentkezés minden esetben szükséges!

Hétfő: zárva

Kedd: 9:00 - 17:00

Szerda:  9:00 - 17:00

Csütörtök: 12:00 – 18:00

Péntek: 9:00 – 16:00

Kérjen időpontot

Hívjon Minket

06 20 284 51 84

DermaMedical

Kérjen időpontot

Rólunk mondták

Image