Koronavírus gyorstesztelés magánszemélyeknek Szegeden

Koronavírus gyorstesztek helyszíni eredménnyel!


Antigén gyorsteszt 15-20 percen belüli eredménnyel

Szerológiai gyorsteszt 15 percen belüli eredménnyel 

 Koronavírus tesztelésre jelentkezni a + 36 20 610 10 54-es telefonszmon, vagy e-mailben a covidteszt@dhc.hu címen van lehetőség!
 

 

Válasszon Önnek leginkább megfelelőt koronavírus tesztjeink közül!

Koronavírus vizsgálat esetében kifejezetten ha a betegség tüneteit észlejük magunkon, vagy feltételezett kontakt személynek minősülünk nagyon fontos, hogy a teszt eredmények gyorsan elkészüljenek, ne kelljen az eredményre napokat várni, hiszen az eredmény megérkezéséig az "esetlegesen fertőzött" személyek tovább fertőzhetik a környezetüket.

Klinikánkon a SARS-CoV-2 vírus kimutatására magánszemélyek számára mindhárom gyorsteszt típust biztosítjuk és alkalmazzuk a koronavírus fertőzést kiszűrésére. 

Válasszon Ön is célorientált, Önnek leginkább megfelelő, a helyzetre optimalizált komplex tesztelési eljárást. A tesztelést professzionális egészségügyi csapatunk, hatékonyan, gördülékenyen biztosítja helyszíni kiszállással is!

INFLUENZA VAGY KORONAVÍRUS? 
Tekintettel arra, hogy a koronavírus második hulláma egybeesik a szezonális influenzajárvány időszakával a tünetes szemlyek esetében sokszor még szakemberek számára is nagyon nehéz annak megítélése, hogy az adott esetben koronavírus fertőzésről vagy influenzáról van e szó! 

Az INFLUENZA + COVID Multi gyorsteszt - egyetlen teszttel, egy mintavétellel képes kimutatni, hogy influenzáról vagy covid-19 által okozott megbetegedésről van e szó! Tünetek észlelése esetén válassza Ön is az Influenza+Covid Multi Gyorsteszt vizsgálatot azonnali helyszíni eredménnyel! 

KORONAVÍRUS SZŰRÉSI ELJÁRÁSOK

A koronavírus fertőzés diagnosztikájában többféle módszer is alkalmazható, van, amely labor hátteret igénylő eljárás, és van, amelyhez nem szükséges laboratóriumi háttér.

A különféle vizsgálati módszerek használhatósága és az általuk szolgáltatott eredmények információtartalma más ennek okán, szerepük is eltérő.

A szerológiai vizsgálatok egyike sem alkalmas önmagában az akut fertőzés bizonyítására! Esetleges fertőzést, egy vérmintából egyik antitest vizsgálati módszer sem tud bizonyítani vagy kizárni.  

Akut fertőzés kimutatására a szerológiai tesztek önmagukban nem alkalmasak, azonban segítséget nyújtanak a betegség teljes diagnosztikájában, fontos kiegészíthetik a közvetlen kórokozó-kimutatási módszereket, komplexebbé téve azok eredményének értékelését. Segíthetnek a tünetmentes fertőzöttek, illetve a fertőzésen már átesett, immunitást szerzett személyek felderítésében.

A fertőzöttek felmérésében, kiszűrésében és elkülönítésében az Szerológiai gyorteszt + Antigén gyorteszt vizsgálat együttes alkalmazása nagyobb biztonságot nyújt!

Antigén+Influenza A/B Multi Gyorsteszt

Antigén+Influenza A/B Multi Gyorsteszt

Antigén/Influenza Multi Gyorsteszt: a SARS-CoV-2 vírus és az Influenza vírus A, B kimutatására az INFLUENZA/COVID-19 Ag gyorsteszt módszert is alkalmazzuk. Az Influenza/Covid-19 Ag Multi gyorsteszt egyetlen mintavétellel, egy tesztben képes mindkét típusú vírus kimutatására.

Antigén/Influenza gyorsteszt tudnivalói: Ez az eljárás akkor alkalmazható, amikor a vírus megtalálható a felső légutak nyálkahártyáján, illetve a betegség akut tüneteit észleljük magunkon. Az Influenza/COVID-19 Ag Multi olyan immunochromatográfiás vizsgálati eszköz, amely alkalmas (mintavevő pálcával levett) humán mintákban a SARS-CoV-2 és az Influenza (A és B) vírusok kvalitatív és szimultán kimutatására. A SARS-CoV-2 és az influenza vírus (A és B típus) antigének elsődleges kimutatására lett kifejlesztve. Kizárólag laboratóriumok, egészségügyi dolgozók használhatják helyszíni (point-of-care) tesztelésre. Otthoni tesztelésre nem alkalmas.

Hogyan történik az Antigén/Influenza gyorteszt vizsgálat?
A mintavétel orrgarat mintavételen alapul.
Eredmény: 15 percen belül

 Az Antigén/Influenza Multi gyorteszt előnyei:
 • nagy előnye, hogy egyetlen teszttel kaphaunk választ az esetleges Influenza vagy Covid-19 vírus okozta megbetegedésre.
 • a vizsgálat gyors, a minta levétele után 15 perccel eredményt ad.
 • Ha az Antigén / Influenza teszten alapuló vizsgálat a vírus jelenlétét igazolja, akkor ez megbízható jelzője a vírus jelenlétének és a személy fertőzőképességnek.
Fontos tudni: Amennyiben a mintavétel garatból történik úgy a mintavételt megelőző legalább 8 órában tilos ételt és italt fogyasztani, rágózni, dohányozni. Ezen előkészületek be nem tartása szennyezett mintát eredményezhet, ennek megfelelően a szennyezett minta pedig álnegatív vagy értékelhetetlen / kétes eredményt adhat.

Ha a mintavétel orrgaratból történik, előkészületet nem igényel. Orrsprey és egyéb szerek alkalmazása azonban a mintavételt megelőző órákban kerülendő.
Antigén (Ag) <br /> Gyorsteszt

Antigén (Ag)
Gyorsteszt

Az ANTIGÉN gyorsteszt eljárással kimutatható a sejtekben lévő vírus, az orr nyálkahártyájából vett sejtekből. Ez az eljárás akkor alkalmazható, amikor a vírus megtalálható a felső légutak nyálkahártyáján, illetve a betegség tüneteit észleljük magunkon

Az Antigén teszt tudnivalói:
A vírus fehérjéket (S-proteinjét) mutatja ki, az eredmény pozitív vagy negatív lehet. A mintavétel módja azonos a PCR mintavétellel (orrgarat törletet elemzünk). Rendszeres vállalati és nagy létszámű szűrésekhez kifejezetten ajánlott eljárás. Az antigén teszt direkt víruskimutatáson, pontosabban a vírus egyik fehérje alkotórészének kimutatásán alapul. A teszt a vírus megjelenését követően, orrgaratváladékból történő mintavétellel, akár már 2-3 nappal a megfertőződés után – hasonlóan a PCR vizsgálathoz – a vírus jelenlétét mutatja ki.Pozitív az eredmény, ha a koronavírus már megtalálható a légutak nyálkahártyáján. Ez már a tünetek megjelenése előtti 1-2 napban bekövetkezik.  Az eljárás nagy előnye, hogy a mintavételt követően 15 percen belül eredményt kapunk. 

Hogyan történik az Antigén tesztelés?
A mintavétel orrgarat mintavételen alapul.
Eredmény: 15 percen belül
 
Az Antigén teszt előnyei:
 • Az Antigén vizsgálat érzékenysége: 92%; Specifitása: 98%
 • Nagy előnye, hogy a vizsgálat gyors, a minta levétele után 15 perccel eredményt ad.
 • Ha az Antigén teszten alapuló vizsgálat a vírus jelenlétét igazolja, akkor ez megbízható jelzője a vírus jelenlétének és a személy fertőzőképességnek

POZITÍV LELET ESETÉBEN: az érvényben levő járványügyi protokoll alapján az Antigén gyorsteszt pozitív eredménye jelentési kötelezettséget von maga után az OSZIR járványügyi szakrendszerben.

A teszteredmények minden esetben rögzítésre kerülnek az EESZT felületén is. 

Az Antigén vizsgálat korlátjai:
Az Antigén teszt eljárás már korábban lezajlott fertőzés kimutatására nem alkalmas. A COVID-19 Antigén Gyorsteszt (orr-garat mintából) csak in vitro alkalmazásra használható. Ez a teszt a SARS-CoV-2 antigének meghatározására szolgál humán orr-garat mintából. A fertőzés során az orrnyálkahártyán is a jelenlévő vírus mennyisége időben változik. Míg kezdetben alacsonyabb, a tünetek 3-5-7. napján a legmagasabb, majd újból csökken ennek okán mind a PCR, mind a fehérje kimutatásán alapuló antigén tesztek időben is változó gyakorisággal mutatnak pozitivitást. Komoly klinikai gyanú és negatív antigén teszt eredmény esetén szükséges lehet PCR vizsgálat elvégzése is! Pozitiv eredmény esetén az egészségügyi hatóság, saját hatáskörben dönthet megerősítő PCR vizsgálat szükségességéről. A legpontosabb, legátfogóbb eredmény érdekében szükséges ANTIGÉN+SZEROLÓGIAI KOMBINÁLT szűrést alkalmazni.
Szerológiai IgM/IgG <br /> gyorsteszt

Szerológiai IgM/IgG
gyorsteszt

Szerológiai IgM/IgG teszt-Covid-19 specifikus antitestek kimutatása vérmintából. 
A szerológai vizsgálatokon alapuló gyorstesztek az immunrendszernek a fertőzésre adott válaszát mutatják ki, amelyek a betegség 7-10. napjától képesek kimutatni a fertőzést. Az immunrendszer a vírus ellen először IgM típusú, majd később IgG típusú ellenanyagokat termel – a szerológiai tesztek ezen fehérjék kimutatásán alapulnak. Az antitest kimutatási metodikák a szervezet válaszreakciójáról adnak képet, emiatt a vizsgálatok információtartalma különbözik a direkt víruskimutatási eljárásokétól.

A szerológiai gyorstesztek tudnivalói:
Ez a teszt a betegség lezajlását illetve a tünetmentes fertőzést mutatja ki.
A PCR és az antigén teszt a vírus jelenlétét igazolhatja, a szerológiai tesztek azt vizsgálják, hogy korábban találkoztunk-e a vírussal, elkezdődött-e már egy arra specifikus válaszreakció.                                                                          
Hogyan történik a szerológiai vizsgálat?
 • Vénás vérből vérvétellel történik
 • Eredménye 10 – 15 percen belül értékelhető
A szerológiai vizsgálat előnye:
 • Gyorsan elvégezhető
 • Pontossága,specificitása és érzékenysége (96-100%)
 • Nem szükséges hozzá laboratóriumi háttér
 • Azonnali eredményt ad
 • Költséghatékony
 • Nagy létszám esetén is hatékonyan, gördülékenyen alkalmazható 
A szerológiai gyorsteszt eredménye minden esetben rögzítésre kerül az EESZT felületén, valamint a járványügyi protokoll alapján belejelentés köteles az illetékes járványügyi hatóság felé.

A szerológiai vizsgálat korlátjai:
 • Az ellenanyagválasz időbeli változásának megítélésre kevésbé alkalmas.
 • Nem tudni, hogy a vizsgált IgG antitest tartós védelmet nyújt-e a páciens számára a további SARS-CoV-2 fertőzésekkel szemben, vagy sem.
 • Az eredmények értékelését megnehezíti, hogy az akut immunválaszra jellemző IgM akár tartósan is jelen lehet a vérben.A koronavírus kimutatására szolgáló vizsgálati módszerek együttes alkalmazása
A komplex tesztelési eljárás fontossága

Az antigén és a szerológiai típusú eljárás együttes alkalmazása biztosabb, átfogó képet ad a fertőzöttség felderítésében.
A tesztek eredménye a mintavételt követően 10 - 15 percen belül elkészül.
Azonnal választ kaphatunk a már esetlegesen lezajlott és akut fertőzöttségi állapotról is.
Szükség esetén azonnal izolálhatóak a pozitivitást mutató személyek, nem kell napokat várni a teszteredményre
Influenza+Antigén Multi Gyorsteszt esetében egy mintavétellel kaphatunk azonnali eredményt Influenza és Covid-19 fertőzöttségre vonatkozóan is

Koronavírus gyanú esetében a legbiztosabb információ és eredmény elérése érdekében javasolt és célszerű a koronavírus szűrési módszereket együttesen-kombinálva alkalmazni. Kérje Ön is koronavírus gyors tesztjét ANTIGÉN+ANTITEST SZŰRÉS CSOMAGBAN!

Koronavírus vizsgálatok - lakossági áraink

Koronavírus IgM/IgG SZEROLÓGIAI gyorsteszt

Koronavírus IgM/IgG SZEROLÓGIAI gyorsteszt

Koronavírus ANTIGÉN (Ag) gyorsteszt

Koronavírus ANTIGÉN (Ag) gyorsteszt

SARS-CoV-2 IgG ANTITEST vizsgálat ( laborban)

SARS-CoV-2 IgG ANTITEST vizsgálat ( laborban)

IgM/IgG SZEROLÓGIAI + ANTIGÉN CSOMAG

IgM/IgG SZEROLÓGIAI + ANTIGÉN CSOMAG

INFLUENZA A/B + ANTIGÉN gyorsteszt

INFLUENZA A/B + ANTIGÉN gyorsteszt

IDEGEN NYELVŰ IGAZOLÁS KIÁLLÍTÁSA

IDEGEN NYELVŰ IGAZOLÁS KIÁLLÍTÁSA

MINTAVÉTELI IDŐPONT 12 ÓRÁN BELÜL VAGY KIEMELT ÜNNEPI NYITVATARTÁSI NAPON

MINTAVÉTELI IDŐPONT 12 ÓRÁN BELÜL VAGY KIEMELT ÜNNEPI NYITVATARTÁSI NAPON

15.000 Ft / fő

15.000 Ft / fő

15.000 Ft. / fő

15.000 Ft. / fő

19.000 Ft / fő

19.000 Ft / fő

28 000 Ft. / fő

28 000 Ft. / fő

15.000 Ft / fő

15.000 Ft / fő

 + 5.000 Ft / fő

+ 5.000 Ft / fő

+ 5.000 Ft / fő

+ 5.000 Ft / fő

Koronavírus vizsgálatok - lakossági áraink

Áraink 2020. december 19.-től érvényesek visszavonásig!

IgM/IgG SZEROLÓGIAI GYORSTESZT <br />  15.000 Ft /fő

IgM/IgG SZEROLÓGIAI GYORSTESZT
15.000 Ft /fő

SARS-CoV-2 ANTIGÉN GYORSTESZT <br /> 15.000 Ft /fő

SARS-CoV-2 ANTIGÉN GYORSTESZT
15.000 Ft /fő

SARS-CoV-2 IgG ANTITEST VIZSGÁLAT ( laborhátteret igényel)<br />  19.000 Ft /fő

SARS-CoV-2 IgG ANTITEST VIZSGÁLAT ( laborhátteret igényel)
19.000 Ft /fő

IgM/IgG SZEROLÓGIAI + ANTIGÉN GYORSTESZT CSOMAG <br /> 28.000 Ft /fő

IgM/IgG SZEROLÓGIAI + ANTIGÉN GYORSTESZT CSOMAG
28.000 Ft /fő

INFLUENZA A/B + ANTIGÉN MULTI TESZT <br /> 15.000 Ft /fő

INFLUENZA A/B + ANTIGÉN MULTI TESZT
15.000 Ft /fő

IDEGEN NYELVŰ IGAZOLÁS KIÁLLÍTÁSA <br /> + 5.000 Ft /fő

IDEGEN NYELVŰ IGAZOLÁS KIÁLLÍTÁSA
+ 5.000 Ft /fő

MINTAVÉTELI IDŐPONT 12 ÓRÁN BELÜL VAGY KIEMELT ÜNNEPI NYITVATARTÁSI NAPON <br /> + 5.000 Ft /fő

MINTAVÉTELI IDŐPONT 12 ÓRÁN BELÜL VAGY KIEMELT ÜNNEPI NYITVATARTÁSI NAPON
+ 5.000 Ft /fő

LAKOSSÁGI KORONAVÍRUS SZŰRÉSRE VONATKOZÓ KISZÁLLÁSI DÍJAINK


Kiszállási díjainkra vonatkozó árjegyzékünk 2020.december 14.-től visszavonásig érvényes.

30.000 Ft. (Szeged városon belül)

30.000 Ft. (Szeged városon belül)

50.000 Ft. (Szeged városon kívül, Csongrád megye)

50.000 Ft. (Szeged városon kívül, Csongrád megye)

Amiért érdemes Önnek is klinikánkat választani

 • gyors, pontos precíz mintavétel szakképzett és gyakorlott egészségügyi személyzet által
 • koronavírus szűréseinket helyszíni kiszállással is biztosítjuk akár 24-48 órán belül
 • antigén + szerológiai tesztelést egy időpontban tudjuk elvégezni
 • biztonságos, magánklinikai környezetben várjuk
 • gyorstesztek eredményei a helyszínen 20 perc alatt elérhetőek
 • mintavételezés, eredményközlés, adminisztráció egy kézben
 • biztos megoldások, hatékony lebonyolítással 

Jelentkezés koronavírus szűrésre

Kérjük a kötelező mezők kitöltését
Kérjük a kötelező mezők kitöltését
Kérjük a kötelező mezők kitöltését
Kérjük a kötelező mezők kitöltését

Tudja biztonságba Önmagát és családtagjait

Teszteredmény 20 percen belül
Gyors időpontfoglalás
Professzionális, szakértő mintavételi csapat
Adminisztráció és tesztelés egy kézben
Biztonságos magánklinikai környezet

KAPCSOLATFELVÉTEL

Céges koronavírus szűrés megrendelésére, további információra vonatkozó kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal